Tidig utlösning

Tidig utlösning

Nästan alla män har någon gång fått en för tidig utlösning. Med andra ord, kommit för snabbt, ejakulerat för tidigt och inte då vi velat komma. Det finns ett stort antal anledningar till varför en man kommer för tidigt och får en tidig utlösning. Det kan vara åldern, där ofta yngre män drabbas av detta jämfört med äldre. Man kan ha druckit för mycket, vara nervös, läkemedel som påverkar ens sexuella prestationsförmåga eller att man har ett medicinskt problem. För en del män är detta ett problem som händer vid varje samlag, för andra är det något tillfälligt och övergående. Alla som vill motverka tidig utlösning och slippa komma tidigt, finns det behandlingar och hjälpmedel att tillta. Vi har testat produkter för detta, och listat de olika produkter och behandlingar som finns nedan.
Spray & Kräm: Du kan välja att spraya eller smörja in hela penisen eller penisens huvud/topp med en spray eller kräm som verkar bedövande. Det som sker är att du får mindre känsel som gör att det tar längre tid för dig att nå klimax och ejakulera, beroende på även vilken produkt du väljer och hur mycket du tar av den kan du använda olika mycket och få olika styrka/bli mer eller mindre känslig. De två vanligaste aktiva ämnena i produkter mot tidig utlösning är: Bensokain och Lidokain. Vanligen appliceras produkterna ett par minuter innan samlag så att de hinner absorbera och börja verka så att du slipper komma för snabbt, de verkar i ca. 15 min beroende på val av produkt.
Kondomer: Dessa verkar på liknande sätt som en spray eller en kräm mot tidig utlösning. De flesta kondomerna på marknaden innehåller ett glidmedel som gör dem lättare att trä på, i glidmedlet kan olika ämnen tillsättas för att verka bedövande på penisen. Vanligaste är det att medlet endast kommer i kontakt med ollonet, då detta är den känsligaste delen på skaftet. Det ger då en milt bedövande effekt som beroende på ämnet varar i ca en kvart. Om ens partner har någon form utav allergi för bedövande ämnen kan en kondom vara ett bra alternativ då medlet endast kommer i kontakt med mannen och inte kvinnan, vilket är viktigast då det är mannen som vill förhindra för tidig utlösning.
Olja, Kräm, Pump & Tabletter: Oljor samt krämer ger vanligtvis ett ökat blodflöde till penisen som kan göra att mannen orkar hålla sin erektion längre utan att han kommer för snabbt. Tabletter verkar på ett liknande sätt, men dessa skall tas mera regelbundet för att ge en mer permanent effekt.
Övriga sätt: Att inte dricka alkohol, penisövningar, styrkeövningar, avslappning, pausa mitt i akten, tänka på något som inte är upphetsande så som fotboll, onanera innan samlag, ha samlag ofta m.fl är sätt som män kan använda sig av för att vara längre i sängen.
Vi tycker att bedövande produkter är effektivast, och storfavoriten som även säljs i multipack är STUD 100. Kondomer är också bra, men vill man inte använda kondom så är en spray eller kräm bäst. Tabletter tar lite längre tid innan de får verkan. En pump ger som plus även en hårdare penis, och erektionen kan vara något längre.